close
تبلیغات در اینترنت
آفات و بیماری های قارچ دکمه ای
مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده
درباره سایت


آموزش رایگان و تخصصی پرورش قارچ دکمه ای به روشی که حتی افراد مبتدی بتوانند با قدرت وارد کار شوند . بازدهی بالا ، سرمایه کم ، درآمد عالی . در این سایت با آموزش صفر تا صد پرورش قارچ آشنا خواهید شد . مطالبی که در هیچ سایت و وبلاگی به صورت رایگان نخواهید یافت . هدف ما کمک به شما در راه اندازی سالن پرورش قارچ دکمه ای و مشاوره در اداره کردن آن و همچنین کسب درآمد جانبی یا دائمی برای شما و خانواده های محترم شما از این حرفه می باشد .
پروفایل مدير سایت
ورود کاربران
نام کاربری :
رمز عبور :
رمز عبو را فراموش کرده ام
خبرنامه


عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+3=:
(Refresh)

 

مفهوم اين عبارت ، استفاده از روش‌های مختلف جهت كنترل آفت‌های موجود در يك مزرعه قارچ است و مهم‌ترين مساله‌ای كه مطرح می شود اين است كه چه موقع استفاده از يك آفت‌كش ضرورت پيدا می كند ؟ چطور می توان با نظارت و مراقبت از هجوم آفات جلوگيری كرد ؟ در بحث مديريت جامع ، اهداف اقتصادی نقش بسيار زيادی دارند . بدين معنا كه استفاده از آفت‌كش‌ها ، زمانی مفيد است كه سود حاصل از استفاده آن‌ها بيشتر از هزينه‌های مصرف شده باشد .

تفاوت محصولات گل‌خانه‌ای با محصولات زراعی در اين است كه محيط در تمام فصول برای رشد و تكثير آفات فراهم است و وقفه‌ای در چرخه زندگی آن‌ها به وجود نمی آيد و در نتيجه دايماً خطرات ناشي از آفات ، محصولات گل‌خانه‌ای را تهديد مي‌كند . در كل راهكارهايی برای كنترل اين آفات وجود دارد كه می توان به صورت زير آنها را تقسيم‌بندی كرد :

پيش‌گيری :

روش‌های جلوگيری از ورود آفت‌ها به محيط پرورش قارچ از مهم‌ترين نكات به‌شمار می روند . عايق‌سازی ديوارها و ترك‌ها ، استفاده از فيلتر جهت جلوگيری از ورود حشرات ، ضدعفونی كردن وسايل ، كنترل ورود و خروج پرسنل ، نظافت محيط اطراف مزرعه شامل زباله ، نظافت چمن‌ ، باغچه و غيره از ديگر راه‌های پيشگيری به شمار می روند .

 ضدعفونی كردن سالن‌های پرورش :

قبل و بعد از برداشت در ابتدا و انتهای كشت بايد اطاق‌های كشت ضدعفونی شوند . Cook out كردن در خاتمه كار امری بسيار ضروری است .

 كنترل شيميايی :

مواد شيميايی كه براي از بين بردن و كنترل آفات به كار می روند پيوسته در حال تغيير هستند و پرورش‌دهندگان قارچ بايد با اين تغييرات خود را تطبيق دهند . در دهه 80 ميلادی بيشتر آفت‌كش‌ها داراي طيف وسيعی بودند ، در حالي‌كه در دهه 90 آفت‌كش‌ها اثر انتخابی داشتند و بر روي يك آفت خاص موثر بودند . درنتيجه استفاده‌كنندگان بايد تشخيص دهند كه چه نوع آفت‌كشی را برای از بين بردن چه آفتی به‌كار می گيرند .

 مقاومت نسبت به آفت‌كش‌ها :

مقاومت يك فرايند ژنتيكی است كه در پاسخ به مواد سمی در آفات ايجاد می شود . نكته‌ای كه كمتر مورد توجه قرار می گيرد اين موضوع است كه آفت‌ها به مرور زمان ، نسبت به مواد شيميايی مقاوم می شوند . اين قضيه در انسان و استفاده از آنتی بيوتيك‌ها نيز صادق است . هنگامی كه يك جمعيت از آفت‌ها در معرض مواد شيميايی قرار می گيرند اكثريت آن‌ها از بين می روند ولی بعضی راه‌هايی براي رفع اين مشكل پيدا می كنند ، مصون می مانند و تكثير آن‌ها منجر به ناكارآيی مواد شيميايی میشود .

 

آزمايش بر روی 500 گونه حشره نشان داده است كه حداقل يكی از آن‌ها نسبت به حشره‌كش‌ها از خود مقاومت نشان می دهد .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 41
تعداد بازدید مطلب : 891
دوشنبه 18 خرداد 1394 :: 17:20

 

یکی از بیماری های بسیار سمج در مزارع قارچ ، ‌بیماری تار عنکبوتی است . کپک عامل بیماری در عرض دو تا سه هفته می تواند از یک نقطه به یک عامل آلوده کننده خطرناک گسترش پیدا کند و متعاقب آن خسارت وارده بسیار بزرگ است و کنترل این بیماری به آسانی میسر نیست .

میسلیوم سفید مایل به خاکستری بیماری تار عنکبوتی به سرعت رشد می کند و روی پین و پایه و سپس تمام قارچ را می پوشاند و باعث تغییر رنگ قارچ به قهوه ای و فساد آن می شود . با گذشت زمان میسلیوم تار عنکبوتی پیر تغییر رنگ داده و اغلب به زرد و سپس رنگ مایل به قرمز دیده می شود . بیماری از طریق اسپور و بخش هایی از میسلیوم منتشر و پراکنده می شود . اسپورها و قطعات میسلیوم از طریق چاقو قارچ چین ،‌ ظروف و غیره منتقل و منتشر می شود .

 


 رعایت اصول بهداشتی و تشخیص به موقع به محض رویت اولین نشانه ها از نکات بسیار مهم می باشد .

  نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 37
تعداد بازدید مطلب : 1890
چهارشنبه 13 خرداد 1394 :: 18:19
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 33
تعداد بازدید مطلب : 1014
جمعه 11 ارديبهشت 1394 :: 12:13

 

در این بیماری اسپروفور قارچ حالت غیر عادی پیدا می کند . تیغه ها کوچک شده و روی سطح کلاهک قارچ تشکیل می شوند و یا در حین تغییر شکل دادن حالت باز ، مثل تاج خروس پیدا می کند . این قبیل اسپوروفور ها را (Morchelloid ) می گویند .

 

راه های شیوع : 

این بیماری عمدتا در اثر دود حاصل از سوزاندن روغن و ذغال در اطراف سالن ها به وجود می آید . چنانچه کلاهک قارچ در مراحل اولیه تشکیل در معرض بخار یا گازهای ناشی از مصرف قارچ کش ها ، حشره کش ها یا گاز های ضد عفونی کننده قرار گیرد نیز دچار تغییر شکل خواهد شد . زیرا این مواد سبب اختلال در رشد کلاهک و تیغه ها می شوند .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 758
پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394 :: 17:38
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 1695
چهارشنبه 02 ارديبهشت 1394 :: 11:27

 

اولین مرحله از مراحل کشت قارچ که در ابتدای هر دوره باید انجام شود ، ضد عفونی سالن کشت می باشد . ضد عفونی سالن برای کاهش میزان آلودگی موجود در سالن که طی دوره قبل به وجود آمده اند انجام می شود . ( قارچ ها ، باکتری ها و حشرات )

این آلودگی ها هر کدام سموم مربوط به خود را جهت ضد عفونی نیاز دارند و باید از هر کدام به میزان لازم استفاده کرد . برای باکتری ها از فرمالین ، قارچ ها از کاربندازیم یا بنومیل و حشرات از دیازینون استفاده می شود .

البته تنوع سموم برای هر دسته بسیار زیاد می باشد و می توان متناسب با شرایط سالن آن ها را تهیه و استفاده کرد .

استفاده از بخار آب روش دیگری برای ضد عفونی سالن می باشد . بخار آب به مدت 24 ساعت به سالن تزریق شده و دمای سالن را حداقل به مدت 8 ساعت روی 70 درجه سانتی گراد نگه می دارند .

ضد عفونی بهتر سالن به خصوص قارچ ها و عدم استفاده از مواد مضر برای انسان و محیط زیست از مزایای استفاده از بخار آب جهت ضد عفونی می باشد وهزینه بالای تهیه دیگ بخار و لوله کشی بخار به سالن ها از معایب آن خواهد بود .

بعد از این که فرمالین ، کاربندازیم و دیازینون را در سالن اسپری کردیم ، درهای سالن را به مدت 24 ساعت بسته و ترجیحا دمای سالن را به 30 درجه سانتی گراد رسانده تا فرمالین به خوبی تبدیل به گاز فرمالدئید شود که خاصیت ضد عفونی کننده بیشتری دارد .

بعد از 24 ساعت تهویه سالن را روشن تا گازهای سمی از سالن خارج شود به صورتی که زمان ورود کمپوست به سالن هیچ گونه بویی از این مواد وجود نداشته باشد .

دقت داشته باشید که در زمان استفاده از سموم مراقبت های لازم را انجام دهید چرا که شما در طول سال بارها باید این عمل را انجام دهید و متعاقبا بارها در معرض این مواد قرار خواهید گرفت و اگر در برخورد با آن ها بی دقتی کنید ، بعد از چند سال و خدایی نکرده با بیماری های قلبی و تنفسی مواجه خواهید شد .

زمان استفاده از سموم از ماسک تنفسی مناسب ، عینک ، دستکش و لباس مناسب استفاده کنید .

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 42
تعداد بازدید مطلب : 764
شنبه 01 شهريور 1393 :: 17:28
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 42
تعداد بازدید مطلب : 1021
جمعه 31 مرداد 1393 :: 13:41
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 5 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 47
تعداد بازدید مطلب : 3356
پنجشنبه 30 مرداد 1393 :: 11:49

در جلسه اول آشنایی با آفات و بیماری ها بحث شد که آفات و بیماری های قارچ دکمه ای درمان ندارند

و جهت حفظ محصول باید از بروز آن ها پیشگیری کرد و در صورت بروز فقط می توان آن ها را کنترل کرد و

نمی توان آن ها را کامل از بین برد .

 

آفات قارچ

انواع مگس ها ، زنبورها ، پشه ها ، نماتد ها ، کنه ها

 

بیماری ها

بیماری های قارچی ( ورتیسلیم ، مایکوگن ، دنبلان ، قارچ های رقیب و کپک ها )

بیماری های باکتریایی ( لکه قهوه ای ، لکه تیره ، تیغه اشک ریز ، مومیایی شدن )

بیماری های ویروسی

بیماری های فیزیولوژیکی ( کمبود مواد غذایی ، بالا بودن دی اکسید کربن ، دمای بالا و تهویه کم )

 

در بیماری های فیزیولوژیکی امکان سرایت بیماری وجود ندارد زیرا عوامل غیر زنده و محیطی آن را به

وجود می آورند . اما در سایر بیماری ها امکان سرایت وجود خواهد داشت چرا که این بیماری ها توسط

عوامل زنده از قبیل قارچ ها ، باکتری ها و ویروس ها به وجود می آیند .

بحث ما در مورد نام و نوع برخی از آفات و بیماری های و به صورت کلی می باشد و توضیح در باره

جزئیات از قبیل به وجود آمدن بیماری ، علائم بیماری ، راه های انتشار ، راه های کنترل و مبارزه با

بیماری ها در این بحث نخواهد گنجید .

شما می توانید با تهیه جزوه خودآموز کشف و مبارزه با آفات و بیماری های قارچ دکمه ای با

جزئیات همراه با عکس بیماری ها آشنا شده و برای پیشگیری ، مبارزه و کنترل آن ها اقدام نمایید .

در کل باید با اقداماتی که در این جزوه آموزشی به آن ها اشاره شده از بروز آفت و بیماری پیشگیری

کرد و در صورت بروز که ممکن است همراه با کمپوست و خاک پوششی وارد محیط کار شده باشند ،

مقابله و آن ها را کنترل کرد .

برای کنترل موفقیت آمیز آفات و بیماری که عموما در سالن قارچ مزاحمت ایجاد می کنند ، نکات زیر را

مد نظر قرار دهید :

1 ) استفاده از فیلتر های اسپورگیر در اتاق کشت

2 ) استفاده از البسه و کفش های ضد عفونی شده در تمام مراحل تولید

3 ) ضد عفونی سالن های کشت ، ابزار آلات ، ملزومات و ...

4 ) اسپان در سردخانه و به طور جداگانه نگه داری شود

5 ) انتقال و دفن مواد زائد و ضایعات قارچ های مرده و بیمار

6 ) مگس ها به راحتی کپک ها ، کنه ها و نماتد ها را حمل می کنند ، مراقب آن ها باشید

7) رعایت کلیه نکات بهداشتی در کل دوره کشت 

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 45
تعداد بازدید مطلب : 935
سه شنبه 28 مرداد 1393 :: 13:23

 

 

در حرفه پرورش قارچ ، بروز آفات و بیماری ها امری اجتناب ناپذیر می باشد . از لحظه ورود کمپوست به سالن کشت ، باید به صورت مداوم از بستر مراقبت و سرکشی کرد تا در صورت بروز آفت یا بیماری و قبل از انتشار ، بتوانید آن را در کنترل بگیرید . شاید شما فکر کنید که همه شرایط محیط کشت نرمال بوده و یا بهداشت کار را رعایت کرده اید پس این آلودگی ها از کجا به وجود آمده اند .

همه آلودگی ها در محیط کشت به وجود نمی آیند بلکه ممکن است برخی از مرحله کمپوست سازی و یا همرا با اسپان آلوده و قبل از ورود به سالن کشت به وجود آمده باشند .

توجه داشته باشید که ، آفات و بیماری های قارچ دکمه ای درمان ندارند و صرفا باید با پیشگیری از ایجادشان ، با آن ها مقابله کرد و یا در صورت بروز آفات یا بیماری ها ، آن ها را کنترل نمود .

آفات و بیماری ها چه به عنوان رقیب و یا بیماری در کیفیت و کمیت محصول شما تاثیر منفی خواهد گذاشت و آشنایی با پیشگیری از آن ها و یا کنترل آن ها امر بسیار مهم در پرورش قارچ دکمه ای می باشد .

زمان ورود کمپوست به سالن ، با دقت آن ها را کنترل نمایید تا در صورت مشاهده آلودگی کمپوست و یا بذر ، به شرکت مربوطه اطلاع داده و کمپوست را برای آن ها پس بفرستید .

شما تا زمان قبل از خاک دهی و در صورت مشاهده آفات و بیماری ها روی کمپوست ، می توانید مشخصات بیماری را به شرکتی که از آن کمپوست تهیه نموده اید اطلاع داده و مشاوره لازم در مورد آن را دریافت نموده و در صورت حاد بودن آفت یا بیماری ، کمپوست را به آن ها پس دهید .

دقت نمایید در صورت رشد مناسب میسلیوم روی کمپوست و دیده نشدن آلودگی روی کمپوست تا زمان خاک دهی ، و بروز آلودگی پس از خاک دهی ، شرکت کمپوست ساز دیگر تعهدی نسبت به کمپوست خود نداشته و ممکن است آلودگی از خاک پوششی نا مناسب به وجود آمده باشد .

دقت داشته باشید که پیشگیری از بروز آفات و بیماری ها بسیار مهم می باشد چرا که در صورت بروز ، شما فقط می توانید آن ها را کنترل کنید و هیچ راهی برای از بین بردن کامل آن ها وجود ندارد .  

 

درجلسه بعد با انواع آفات و بیماری های قارچ دکمه ای آشنا خواهیم شد .

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 3 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 49
تعداد بازدید مطلب : 965
جمعه 03 مرداد 1393 :: 20:20



موضوعات
  • آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای
  • آفات و بیماری های قارچ دکمه ای
  • آبیاری در پرورش قارچ دکمه ای
آمار سایت
  • کل مطالب ارسالی : 55
  • کل نظرات ارسالی : 202
  • تعداد کل کاربران : 64
  • بازدید امروز : 73
  • بازدید دیروز : 100
  • بازدید هفته : 905
  • بازدید این ماه : 2,197
  • بازدید سال : 20,163
  • بازدید کل : 336,426
امکانات جانبی
کلیه حقوق این سایت محفوظ است و هرگونه کپی برداری از محتوای سایت ممنوع می باشد