close
تبلیغات در اینترنت
آشنایی با ویروس X در پرورش قارچ دکمه ای
مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده
درباره سایت


آموزش رایگان و تخصصی پرورش قارچ دکمه ای به روشی که حتی افراد مبتدی بتوانند با قدرت وارد کار شوند . بازدهی بالا ، سرمایه کم ، درآمد عالی . در این سایت با آموزش صفر تا صد پرورش قارچ آشنا خواهید شد . مطالبی که در هیچ سایت و وبلاگی به صورت رایگان نخواهید یافت . هدف ما کمک به شما در راه اندازی سالن پرورش قارچ دکمه ای و مشاوره در اداره کردن آن و همچنین کسب درآمد جانبی یا دائمی برای شما و خانواده های محترم شما از این حرفه می باشد .
پروفایل مدير سایت
ورود کاربران
نام کاربری :
رمز عبور :
رمز عبو را فراموش کرده ام
خبرنامه


عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+3=:
(Refresh)

 

شايع ترين آن بيماري لافرانس مي باشد . گونه A.bisporus   مورد حمله یک نوع بیماری ویروسی بنام Die-back  قرار می گیرد . علائم این بیماری اولین بار توسط دکتر J.w.sinden  در سال 1948 در فارم برادران Lafrance  در آمریکا گزارش شد و از آن پس این بیماری بنام لافرانس معروف گردید .

راه انتشار :

اسپورهاي قارچ ، جريان هوا ، مگس ها ، عدم رعايت مسائل بهداشتي

علائم :

ظهور اندام باردهي با تأخير مواجه و اندام باردهي قارچ داراي كلاهك كوچك و پايه طويل هستند و مناطقي از بستر كشت كاملاً عاري از ميسيليوم مي باشند كه در اين مناطق اندام باردهي به وجود نمي آيد .

پيشگيري : رعايت مسائل بهداشتي ، حذف مگس ها ، ضد عفوني محيط كشت .

 البته گفتنی است بهترین روش پیشگیری و کنترل این بیماری انجام پاستوریزاسیون کمپوست قبل از تخلیه( kooking out  ) به مدت 12 ساعت در 70 درجه سانتی گراد در پایان دوره کشت می باشد

صنعت جهانی قارچ به علت ارتباطات بین المللی در تهیه مواد لازم (اسپان و کمپوست متمرکز) طبیعت تک کاشت وانبوه این محصول دائما توسط بیماری های جدید که بسرعت گسترش می یابند تهدید می شود . بعنوان مثال در دهه ١٩٩٠ صنعت قارچ یک پاندمی را با کپک تریکودرما تجربه کرد که از ایرلند شروع شده بود و به بسیاری از کشورهای تولید کننده قارچ گسترش یافت .
در سال ١٩٩٦ یک بیماری شبه ویروس در چندین مزرعه قارچ در بریتانیا اتفاق افتاد . این بیماری صنعت قارچ انگلستان را در سالهای ٢۰۰۰ و ٢٠٠١ بصورت جدی تحت تاثیر قرارداد و تا ایرلند و هلند و چندین کشور دیگر پرورش دهنده قارچ گسترش یافت . بطوریکه تنها در سال ٢۰۰٣ صنعت قارچ انگلستان را بالغ بر ۵٠ میلیون یورو که ناشی از کاهش شدید محصول و کیفیت آن و همچنین تعطیلی مزارع بود متضرر کرد
تحقیقات آن زمان روی ویروس لافرانس متمرکز شد در حالیکه تست های تشخیصی موجود این ویروس را شناسایی نکردند . این مشکل مجهول شروع به گسترش کرد تا اینکه سرانجام تست های ویروسی یک ار ان ای دارای دو باند را dsRNA که قبلا در قارچ ها دیده نشده بود شناسایی کردند . این ویروس را به علت ماهیت مشکوک آن ویروس ایکس X نام گذاری کردند .
اغلب ویروس ها در یک پوشش غلاف مانند قرار دارند که این خاصیت باعث آسیب پذیری آنها می شود ولی ویروس X فاقد غلاف است . این ویروس در تصاویر میکروسکوپ الکترونی حالت لایه ای حلزونی را نشان میدهد و اینطور به نظر می رسد که چندین ویروس بهم چسبیده اند
ویروس ایکس کمپلکسی از حداقل ۵ ویروس مجزاست که عملکرد مرتبطی با یکدیگر دارند
خانم هلن گورگن Helen Grogan و ریچارد گیز Richard Gaze  روشی را برای شناسایی ویروس X بکار گرفتند که بر مبنای ردیابی RNA ویروس در عصاره قارچ بوسیله تکنیک های الکتروفورز و PCR است . در این روش RNA ویروس روی ژل قرار می گیرد و توسط جریان الکتریکی با ولتاژ پایین به حرکت در می آید و در نهایت ایجاد باند بخصوصی می کند . تجربه نشان داد که هرچه شدت آسیب قارچ بیشتر باشد تعداد باندهای بیشتری تشکیل میشود که دلیل این موضوع مشخص نیست .
تحقیقات نشان داده است که ویروس ایکس به هر دو شکل عمودی ( بوسیله انتشار اسپورها) و افقی ( از طریق قطعات میسلیوم)  قابل انتقال است . میزان انتقال افقی معمولا بسیار بالا و ١٠٠٪ است در حالی که میزان انتقال عمودی بسیار متغیر و بین ٣۰ تا ١٠٠٪ میتواند باشد

علائم بیماری :
ویروس X ممکن است در محیط بصورت نهفته باقی بماند و طی چند دوره محصول دهی نشانه هایی ایجاد نکند و یک دفعه ظاهر شود و عوارض شدیدی بهمراه داشته باشد.
یافته ها حاکی از این است که نشانه های این ناهنجاری بطور کلی متنوع است . نشانه قابل توجه و اولیه وجود مناطق خالی از قارچ در بستر است بهمین علت در ابتدا این بیماری را Patch Disease بمعنی بیماری وصله ای نام گذاری کردند ولی این نام با توجه به اینکه علائم اولیه ممکن است کاملا متفاوت ظاهر شوند گمراه کننده است . در این حالت مناطق خالی از قارچ که در حاشیه ها ی آن تعداد زیادی اسپوروفور دیده می شود

در برخی مواقع رشد قارچ در مناطق خالی patch صورت می گیرد ولی بسیار کند تر از مناطق دیگر و یک منظره تپه و گودال را در توده رشد قارچ نمایان می سازد .
علاوه بر این نشانه دیگری وجود دارد که شامل تغییر رنگ Discoloration در گروهی از قارچ ها در بستر است که در این حالت کلاهک قارچ قهوه ای میشود ولی این حالت ممکن است همیشه دیده نشود
یک نشانه کاملا متفاوت باز شدن کلاهک قارچ قبل از بالغ شدن است premature cap opening این امر در بعضی مواقع به علت شکل گیری ناقص کلاهک روی می دهد . در بعضی مواقع آسیب های مورفولوژیکی بقدری شدید است که باعث میشود کلاهک قارچ تشکیل نشود .
نشانه های دیگری که از مزارع مختلف گزارش شده شامل : عدم توانایی رشد میسلیوم ، کوتولگی قارچ ، دوکی شدن قارچ ، عدم وجود یا دفرمه شدن گیل ها .

 

 


پیشگیری و کنترل :
برای اعمال موثر ترین کنترل و شیوه های پیشگیری ضروری است که جدید ترین ، قوی ترین و دقیق ترین داده داده های علمی در باره بیماری های ویروسی را در اختیار داشته باشیم . تامین این هدف نیازمند سرمایه گذاری مستمر در جنبه های مختلف از جمله تشخیص بیماری ، تعیین و توصیف ویروس های مربوطه می باشد . همچنین ضروری است تکنیک های ارزان ، سریع و دقیقی را برای تشخیص و تعیین ویروس ها دراختیارداشت . کسب این نوع اطلاعات برای موارد ذیل ضروری است  :
1) تشخیص سریع بیماری
2) شناخت مراکز واقعی و احتمالی انتشار آلودگی 

 3) دستیابی به تحلیل ریسک در مقابل خطر واقعی 
4) اقدامات کنترلی متمرکز
پس از شناسایی اولین موارد ابتلا ، باید محدودیت هایی بر تمام خط تولید و جابجایی ها صورت گیرد و قبل از بروز بیماری سایر محل های احتمال پراکندگی بیماری را مورد ارزیابی قرار داد
برای کشف و تایید موارد آلودگی ، ساز و کارهایی تعبیه شود که برای طراحی آن نیاز به آموزش و اطلاع رسانی از محل بروز بیماری یا محل وجود خطر می باشد .
بایستی به سرعت و دقت اطلاعات مربوط به محل بروز بیماری و وجود خطر به عوامل ذیربط در صنعت تولید قارچ رسانده شود . ضروری ا ست کلیه پرسنل اهمیت مفهوم" امنیت زیستی" هنگام بروز بیماری را درک کنند و بیماری را بدون فوت وقت به مسئولین مربوطه گزارش نمایند .

شیوع بیماری از محل ابتلاء اولیه می تواند تنها با یک ذره آلوده که از طریق هوا به سالن های مجاور می رسد گسترش یابد . در شیوع بیماری اخیر ثابت شده است که گرد و خاک محیط های آلوده که از طریق هوا ، کارکنان ، وسایل نقلیه و تجهیزات انتشار می یابند می تواند از جمله عوامل مهم گسترش آلودگی باشد . ضد عفونی دقیق وسایل نقلیه قبل از جابجایی محصول ، زباله یا تجهیزات به نقاط دیگر از جمله مهمترین عوامل کنترل انتشار آلودگی است .

 
اقدامات اختصاصی :
پاستوریزه کردن سالن ها پس از برداشت محصول در دمای ۷٠ درجه به مدت ١۲ساعت
اطمینان از سلامت مواد اولیه مخصوصا کمپوست حاوی بذر ضروری می باشد .
استفاده از فیلترهای HEPA در دریچه های ورودی و خروجی هوا  .
برداشت به دقت محصولات قبل از باز شدن کلاهک و انتشار اسپورها در محیط   .
استفاده از نمک یا مواد ضدعفونی کننده در محل های ورودی .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 31
تعداد بازدید مطلب : 560
چهارشنبه 09 ارديبهشت 1394 :: 10:24



موضوعات
  • آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای
  • آفات و بیماری های قارچ دکمه ای
  • آبیاری در پرورش قارچ دکمه ای
آمار سایت
  • کل مطالب ارسالی : 55
  • کل نظرات ارسالی : 202
  • تعداد کل کاربران : 64
  • بازدید امروز : 84
  • بازدید دیروز : 62
  • بازدید هفته : 84
  • بازدید این ماه : 146
  • بازدید سال : 146
  • بازدید کل : 316,409
امکانات جانبی
کلیه حقوق این سایت محفوظ است و هرگونه کپی برداری از محتوای سایت ممنوع می باشد